تعداد زیادی از کودکان در کشورهای در حال توسعه مشغول به کار هستند، اغلب در کنار تحصیلات خود. کار کودکان میتواند شامل کارهای خانه یا خارج از منزل یا فعالیتهای پرداخت نشده و غیر رایگان در خارج از منزل باشد. بعضی از کارهای کودک برای کودکان تاثیر منفی دارد. در موارد دیگر، کار ممکن است راه مهمی باشد که کودکان در حال توسعه و یادگیری مهارت ها هستند و در خانواده ها و جوامع خود اجتماعی می شوند. شیوه ای که کودکان زمان خود را صرف می کنند نیز با رفاه آنها ارتباط نزدیکی دارندزندگی جوان در حال بررسی تأثیر کار کودکان بر آموزش آنهاست. ما همچنین در حال بررسی راه های مختلفی که جوانان پس از ترک مدرسه می گیرند، هستند. با دنبال کردن همان کودکان و نوجوانان در طی مدت زمان طولانی، می توانیم پیگیری کنیم که آیا فقر در اوایل کودکی انتخاب های خود را بعدا در زندگی و کارهایی که آنها انجام می دهند تحت تأثیر قرار می دهد.
کار درمانی چیست؟
کار درمانی یکی از رشته های تیم توانبخشی است که دارای سه حیطه ی ذهنی، جسمی و روانی است.
کاردرمانی استفاده از فعالیت های هدفمند برای به حداکثر رساندن توانایی های فرد است وبه همه ی جنبه های زندگی فرد (جسمانی ،هیجانی و اجتماعی) می پردازد. به عبارت دیگر کاردرمانی به افراد برای رسیدن به استقلال در تمام زوایای زندگی کمک می کند .
- کاردرمانی ذهنی با در نظر گرفتن رابطه ی بین ذهن وجسم ، ذهن و حرکت، ذهن و گفتار، ذهن و یادگیری یک سری برنامه ریزی های منسجم در رابطه با توانایی های کودک به کار می گیرد.
- از جمله مواردی که در این حیطه مورد ارزیابی و درمان قرار میگیرند شامل:
- کودکان با نیازهای ویژه (کم توانایی ذهنی )
- کودکان با اختلالات یادگیری
- ضعف مهارت های Fine
- ضعف مهارت های یکپارچگی حسی حرکتی (SI)
- فقدان و ضعف در مهارت های ترسیمی
- اختلالات توجه و تمرکز، مشکلات حافظه
- اختلالات رفتاری (پر خاشگری، ناخن جویدن، قدرت طلبی و ...)
- کودکان با مشکلات درکی- شناختی
- کودکان با مشکلات بینایی- شنیداری .
کاردرمانی ذهنی با استفاده از تکنیک های رفتار درمانی، بازی درمانی ، حرکت درمانی، تکنیک های یکپارچگی حسی، آموزش مهارت های اجتماعی، اتاق تاریک و ... مشکلات این کودکان را تا حد امکان مرتفع می سازد.
- حیطه ی کاردرمانی جسمی با پر داختن به مشکلات جسمی کودک از جمله اختلالات تون عضلات، اسپاسم، شُلی عضلانی، رفلکس های پاتولوژیک، عدم تکامل مراحل رشد حرکتی ، کوتاهی، تجویز کفش طبی به ارتز، اسپیلنت های مناسب و کلیه ی ناتوانایی های حرکتی مهارتی، بیمار را در وضعیت بهتری از لحاظ جسمی قرار می دهد. کودکانی که در این حیطه قرار می گیرند شامل: کودکان فلج مغزی ،کودکان داون،کودکان با مشکلات تعادلی و تاخیری، کودکان با مشکلات قدرت عضلانی ، کودکان با دستیروفی عضلانی و میوپاتی.
- کار درمانی درحیطه ی روان شامل کودکانی می باشد که مشکلات رفتاری ، ترس های شدید ،مشکلات ارتباطی، اجتماعی، مشکلات اضطرابی، وسواس، افسردگی، اختلال سلوک و .... می باشد.
- ۹۷/۱۲/۰۴